Zomaar een dinsdagmiddag-les

Dat betekent:

Op je eigen niveau werken aan je persoonlijke werkstuk.

Er worden vrienden gemaakt

Ideeën uitwisselen

Even poseren voor de foto!

Plezier hebben met elkaar.

Lekker creatief bezig zijn

Arendsnaaimachinehandel geopend in Heteren

Arendsnaaimachinehandel heeft een nieuwe naaimachine winkel geopend in Heteren. Kom gerust een kijkje nemen in het prachtige nieuwe pand aan de Beemdhof in Heteren. www.arendsnaaimachinehandel.nl

 

Je kan er gratis voor de deur parkeren. Je kan er terecht voor een nieuwe machine, maar ook tweede hands is een goede optie. Heeft je machine een beurt of reparatie nodig, ben je aan het juiste adres. Arendsnaaimachinehandel is Husqvarna en Pfaff dealer. 

Woon je in de regio Duiven, Westervoort, Zevenaar, dan mag je je machine voor onderhoud ook bij mij brengen, dan zorgen wij van Cursuskledingnaaien  dat je naai of lockmachine  in Heteren komt en visa versa. Zit je bij me op de les, kan ik je natuurlijk informeren over de mogelijkheden wat een nieuwe machine te bieden heeft.

 

Klein feestje

Ondertussen nadert het seizoen z’n einde en zijn er dan ook behoorlijk wat werkstukken gemaakt het afgelopen seizoen. Om dat te vieren, gingen we met een groepje op de foto. Natuurlijk allen met iets eigen gemaakts aan. Van beginner tot gevorderde naaister. Ik ben trots op jullie!

Lessen op maat

Individuele naailes

Voor diegene die niet wekelijks de kans hebben om naar de les te komen, kunnen individuele lessen aanvragen. Te denken valt aan het inzetten van een broekrits, blinde rits, paspelzak, reverskraag, of misschien heb je moeite met de beschrijving. Stel je persoonlijke vraag en ik ga kijken of ik je kan helpen. Je krijgt een naslagwerk voor datgene wat je gaat leren.

Hoe combineer ik de naaimachine met de lockmachine

In jouw persoonlijk werkstuk ga je technieken toepassen waarbij je de lockmachine en de naaimachine nodig hebt. Of stel je persoonlijke vraag en volg onderdelen van deze les.

Je leert:

 • Wat doe ik met de naaimachine en wat kan ik beter met de lock doen.
 • De halsafwerking,
 • Wanneer pas ik de rolzoom toe en hoe dan
 • Wanneer pas ik de flatlock toe en hoe dan.
 • Welk garen en naalden gebruik ik voor mijn werkstuk
 • Werken met siergaren

Voor de startende naaister

Je leert:

 • Je leert je eigen naaimachine kennen.
 • Wat zijn de functies van de steken op mijn naaimachine.
 • Hoe ga ik om met de spanning.
 • Hoe ga ik om met de persvoetdruk.
 • Toepassingen van de steken op proeflapjes, in een naslagwerk.

Het aantal te volgen lessen bepaal je zelf.

Kosten €37,50,- per les op afspraak.

Lestijd:  Woensdag of donderdagmiddag van 13.00 uur – 15.00 uur.

 

 

 

 

Nieuwe les op maandagochtend

Er start op 11 september een nieuwe les om 11.15 uur tot 13.45 uur. De vraag om rekening te houden met de continuroosters van basisscholen, gaat van start!

Bent u niet aan schooltijden gebonden, ook op dinsdagmiddag van 13.00 uur – 15.30 uur is er voldoende plaats.

Basiscursus naaien

Ben je op zoek naar een basiscursus naaien? 

Ben je een startende naaister en wil je een basiscursus volgen? In de huidige groepjes is voldoende ruimte om aan jouw wensen gehoor te geven. De groepjes zijn dusdanig klein dat je voldoende individuele aandacht krijgt, om de basis in stapjes te leren. Afhankelijk van je wensen, bepalen we samen, met welk eenvoudig werkstukje je gaat starten. Bijvoorbeeld een kinderbroekje met elastiek, kraamcadeautje, een rok voor jezelf, een assesoire. Of misschien wil je leren hoe een broek korter te maken. In overleg is er veel mogelijk.

 

Onderdelen die aan de orde komen zijn:

 • Hoe werkt mijn naaimachine.
 • Hoe neem ik patronen over.
 • Hoe leg ik een patroon op stof.
 • Wat voor stof heb ik nodig voor mijn werkstuk.
 • Waar kan ik stof kopen.
 • Waar koop ik een goede naaimachine.
 • Welke stappen zijn er nodig om tot een zelf gemaakt kledingstuk te komen.
 • Ik neem je van het begin tot het einde mee om tot een mooi resultaat te komen. Met als doel dat jij straks zelf dat kan maken wat je voor ogen hebt.

 

Op zoek naar de juiste stof voor jouw patroon?

Op zoek naar de juiste stof voor jouw patroon?

Je hebt nu via mij de kans, om een stofje uit het stalenboek van “Textielstad” uit Tilburg te zoeken. Ik kan je hierbij adviseren over de juiste stof voor jouw patroon.

Neem je deel aan de les en vind je het lastig om de juiste stof bij het juiste patroon te vinden? Of heb je gewoon geen kans of zin om markten of winkels te bezoeken?                                Of vind je het gewoon prettig om gewoon rustig te snuffelen in het stalenboek en dan op jouw moment keuze te maken. Soms heb je even wat meer tijd nodig om te beslissen. Het voorkomt dus ook, dat je teveel in de verleiding komt, om aankopen te doen waar je later spijt van krijgt!

Bestel je het via mij, dan heb je grote kans dat je verzendkosten beperkt blijven, als ik meerdere bestellingen in een keer kan plaatsen. Dus dubbel voordeel!

Natuurlijk mag je ook zelf de bestelling plaatsen!

De keuze is groot, kwalitatief mooie stoffen en betaalbaar!

Nieuw seizoen, nieuw aanbod!

 

Terug en vooruit kijken

Terug en vooruitkijken.

Tijdens de laatste lesweken was het een drukte van belang. De jurkjes en de rokjes moesten klaar voor de feestdagen. Nog snel een paar extra lessen of nog een lesje inhalen. En het resultaat mocht er zijn. Als beloning hadden we een heuse foto-shoot om al de creaties vast te leggen. Trots en voldaan kon het kerstfeest beginnen.

Ik luid het nieuwe jaar in met nieuwe plannen. Starten met een nieuwe les op maandagmiddag. Dus dames zie je kans om overdag lessen volgen, geef je dan op voor de maandagmiddag, dinsdagochtend, of dinsdagmiddag. In deze lessen is voldoende plaats voor jullie.

De voordelen van overdag lessen volgen zijn:

 • De lessen zijn een half uur langer dan op de avond. Op de avond heb je 2 uur les en overdag 2 ½ uur.
 • De prijzen voor de avond en de dag zijn hetzelfde.
 • Overdag kan je gebruik maken van het daglicht en werkt prettiger dan kunstlicht.
 • Over het algemeen heb je overdag meer energie dan s ‘avonds.
 • Overdag heb ik meer lesplaatsen beschikbaar.

Dus heb je de kans om overdag de les te volgen is dit een aanrader!

Heb je naai-ervaring en wil je je kennis verdiepen, geef je dan op voor een “Basispatroontekencursus”. Volgens de “Ensaid” tekenmethode leer ik je basismodellen tekenen. Al doende leer je vervolgens hoe je tot een gewenst model komt.

Zie je voldoende kans om thuis je huiswerk te maken, modellen tekenen oefenen, dan is dit een optie voor je.

Ga jij voor deze nieuwe uitdaging in het nieuwe jaar? Geef je dan op voor deze privélessen op afspraak!

Ook het volgen van locklessen zijn privélessen op afspraak.

 

Basispatroontekenen

Naast het overnemen van patronen uit bestaande vakbladen, nu ook mogelijk om een basiscursus patroontekenen te volgen. Dit zijn individuele lessen welke ik met jouw per keer afspreek. Bijvoorbeeld 1 keer per maand een les van 2 uur.

Het is een intensief traject van veel oefenen volgens een tekenmethode. Je krijgt per keer een aantal opdrachten mee naar huis, om te oefenen.

Het is bedoeld voor mensen met voldoende naai ervaring, die hun hobby willen verdiepen.

Het uiteindelijke grote voordeel is, dat je geen patronen meer hoeft aan te passen uit de patroonbladen, die uitgaan van een gemiddelde maat. Zoveel mensen, zoveel maten!

Wanneer je een jaar intensief hebt getekend, ben je in staat om een eenvoudig kledingstuk te tekenen voor jezelf of voor kinderen.

Het is alleen een tekenles. Het is wenselijk om daarnaast aan de gewone naailes deel te nemen, om ook goed  begeleid te worden in het werkelijke resultaat van je getekende werkstuk.

Eenvoudig patroontekenen

Wil je graag patroon leren tekenen zonder een al te ingewikkeld en langdurig traject? Begin dan eens met  patroontekenen uit 1 stuk.

Uit 1 stuk wil zeggen dat het voor- en achterpand en de mouwen uit 1 stuk zijn geknipt, zodat je alleen de zij- en onderarmnaden hoeft dicht te stikken om een trui, T-shirt, jurk, jas te maken. Het zijn comfortabele modellen zonder veel extra details. Rechttoe, rechtaan en simpelheid troef. De basis is eenvoudig, maar er kunnen minieme variaties aangebracht worden, zodat je toch steeds weer een nieuw kledingstuk hebt gemaakt.

Veel modellen worden van rekbare stof gemaakt. Maak je ze wat wijder dan is niet rekbare stof ook mogelijk.

Bel of mail me voor de mogelijkheden.