Lessen op maat

Individuele naailes

Voor diegene die niet wekelijks de kans hebben om naar de les te komen, kunnen individuele lessen aanvragen. Te denken valt aan het inzetten van een broekrits, blinde rits, paspelzak, reverskraag, of misschien heb je moeite met de beschrijving. Stel je persoonlijke vraag en ik ga kijken of ik je kan helpen. Je krijgt een naslagwerk voor datgene wat je gaat leren.

Hoe combineer ik de naaimachine met de lockmachine

In jouw persoonlijk werkstuk ga je technieken toepassen waarbij je de lockmachine en de naaimachine nodig hebt. Of stel je persoonlijke vraag en volg onderdelen van deze les.

Je leert:

 • Wat doe ik met de naaimachine en wat kan ik beter met de lock doen.
 • De halsafwerking,
 • Wanneer pas ik de rolzoom toe en hoe dan
 • Wanneer pas ik de flatlock toe en hoe dan.
 • Welk garen en naalden gebruik ik voor mijn werkstuk
 • Werken met siergaren

Voor de startende naaister

Je leert:

 • Je leert je eigen naaimachine kennen.
 • Wat zijn de functies van de steken op mijn naaimachine.
 • Hoe ga ik om met de spanning.
 • Hoe ga ik om met de persvoetdruk.
 • Toepassingen van de steken op proeflapjes, in een naslagwerk.

Het aantal te volgen lessen bepaal je zelf.

Kosten €37,50,- per les op afspraak.

Lestijd:  Woensdag of donderdagmiddag van 13.00 uur – 15.00 uur.

 

 

 

 

Mieke Lesuis

Mieke Lesuis

Coupeuse at Cursuskledingnaaien
In mijn kinderjaren, ging mijn interesse al uit naar het naaien van kleertjes voor mijn poppen. Alle poppen en barbies kregen geregeld iets nieuws. In het begin werd alles met de hand genaaid, omdat de machine van mijn moeder nog wat te hoog gegrepen was. Lees meer
Mieke Lesuis