Even voorstellen

Ik ben Mieke Lesuis en geef les aan de Melrose 58 in Duiven (bij Arnhem).


In mijn kinderjaren, ging mijn interesse al uit naar het naaien van kleertjes voor mijn poppen. Alle poppen en barbies kregen geregeld iets nieuws.

In het begin werd alles met de hand genaaid, omdat de machine van mijn moeder nog wat te hoog gegrepen was. Mijn eerste naaimachientje kreeg ik toen ik 8 jaar was van Sinterklaas. Ik was helemaal gelukkig met mijn eigen naaimachine. Maar de pret duurde niet lang, omdat ik al gauw ontdekte dat ik alles zo weer uit kon trekken wat ik genaaid had. Helaas moest ik het doen met alleen een bovendraad. Wat een domme Sinterklaas vond ik het.

Gelukkig had ik een vader die erg op mijn talent gesteld was en mij al snel bij bracht hoe de echte naaimachine werkte. Ik mocht hem vaak helpen met het naaien van gordijnen en vitrage voor zijn klanten.

Op school vond ik de handwerkles en naailessen het leukste van alle vakken. En wat altijd mijn droom was om naaijuf te worden. Toch heb ik eerst 20 jaar in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt en het naaien als hobby blijven doen.

Mijn droom bleef. Een eigen bedrijf als naaijuf. Ben naast het parttime werken in de zorg de opleiding voor coupeuse gaan volgen en het nog wat jaren als hobby gaan gebruiken.

Het ging er dus toch van komen. Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Ondertussen zijn er 6 naaigroepjes en geregeld locklessen en korte cursussen.

Mijn droom is waarheid geworden door alle hulp die ik ik gekregen heb en nog steeds krijg van mijn familie! Met veel doorzettingsvermogen en enthousiasme is het geworden wat ik al heel lang graag wilde. Mijn eigen “Cursuskledingnaaien”.


Aanmelden naailes
parallax background

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in