Cursus Naaien
Heb jij een naaimachine op zolder staan, maar weet je niet hoe je ‘m moet gebruiken? Of ben je een al wat meer ervaren naaister en wil je de draad weer oppakken? Of je nu nieuw achter de naaimachine bent of je kennis en vaardigheden weer wilt opfrissen, tijdens de cursus naaien ga je, onder begeleiding van een ervaren coupeuse, op je eigen tempo en niveau lekker creatief aan de slag. Gezellig, leuk en leerzaam!

Voor wie?

De cursus naaien wordt gegeven voor zowel beginners als gevorderden. Lekker door elkaar heen en in kleine groepjes van 5 of 6 personen. Zo kun je van elkaar leren terwijl je ook meer dan voldoende aandacht krijg van de docent. Want niets is zo vervelend dat je lang moet wachten als je even niet verder komt.

Beginners

Nieuwe naaisters starten in de cursus naaien met het omgaan met de naaimachine. Dat maakt het naaien een stuk makkelijker en leuker. Daarnaast leer je welke stoffen voor welke stukken geschikt zijn en welke garen en naalden je het best kunt gebruiken. Natuurlijk ga je ook aan de slag met het oefenen van verschillende naaitechnieken, die je kunt toepassen op jouw persoonlijke project.

Gevorderden

Gevorderden kunnen een verdiepingslag maken wat betreft de naaitechnieken, het werken met bijzondere stoffen, het zelf leren patroontekenen volgens een tekenmethode waarbij ze begeleiding krijgen bij het op maat maken van patronen. Tijdens een privéles patroontekenen leer je het uittekenen van kledingstukken onder de knie te krijgen. Ook zijn er lockmachines en een coverlockmachine beschikbaar, voor gratis gebruik tijdens de les. Tijdens een basiscursus locken krijg je meer uitleg over de werking van je eigen lockmachine. De lockles (ook voor gevorderden) bestaat altijd uit twee delen.

De cursus Naaien in het kort

Afhankelijk van je wensen en je doelstellingen, leer je in de naailessen:
  • omgaan met de naaimachine
  • welke stoffen voor welke stukken geschikt zijn
  • de juiste garen en naalden gebruiken
  • verschillende naaitechnieken toe te passen
  • patronen uit tijdschriften over te nemen
  • beschrijvingen uit vakbladen te lezen en begrijpen

Locatie & lestijden

De cursus naaien wordt gegeven aan de Melrose 58 te Duiven (nabij Arnhem), waar je van maandag tot en met donderdag op verschillende lestijden terecht kunt. Tijdens de lessen krijg je persoonlijke aandacht en begeleiding van coupeuse Mieke Lesuis. Voor de cursus betaal je maandelijks 52 euro, waarbij je wekelijks een les van 2 tot 2,5 uur volgt. Het gebruik van tijdschriften, vakbladen en de lock- en coverlockmachine zitten uiteraard bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden

Meer informatie over de cursus naaien? Neem vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in en meld je direct aan voor één van de gezellige groepjes!

Aanmelden naailes
parallax background

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in