Naailes Arnhem

Met een beetje oefening en goede begeleiding kan iedereen zijn of haar eigen kleding maken. Of vermaken, zodat het weer zit als gegoten. Tijdens de naailes voor Arnhem en omstreken leer je hoe je dat kunt doen. In een open en huiselijke sfeer gaan we samen aan de slag om jou de fijne kneepjes van het vak te leren.

De cursus biedt ruimte voor zowel beginnende als gevorderde naaisters die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen of verbeteren. Je werkt aan individuele werkstukken, ‘gewoon’ op je eigen niveau. Dat doen we op locatie in Duiven in een kleine, gezellige groep van maximaal zes deelnemers, zodat je gegarandeerd aanspraak maakt op persoonlijke aandacht.

Wat kun je verwachten?

Afhankelijk van jouw wensen en doelen, leer je onder andere:
  • omgaan met de naaimachine
  • patronen over te nemen uit vakbladen
  • het leren lezen en begrijpen van beschrijvingen in vakbladen
  • welke stoffen waarvoor geschikt zijn (en waar je ze kunt kopen)
  • welk garen en naalden je het best kunt gebruiken
  • Diverse naaitechnieken leren toepassen
  • Patronen op maat maken

Wie geeft de naailes?

De naailes bij Arnhem wordt gegeven door Mieke Lesuis. Een ervaren coupeuse die als naaijuf inmiddels al veel cursisten heeft mogen helpen beter te leren naaien. Doordeweeks kun je van maandag tot donderdag terecht op de Melrose 58 in het rustige Duiven, vlakbij Arnhem. Actuele lestijden vind je hier.

Over de les

Je neemt je eigen naaigerei mee naar de les, waaronder je eigen machine. Er is een reserve naaimachine aanwezig, waar je gebruik van kunt maken als je er (nog) geen hebt of om de één of andere reden niet in staat bent om je machine mee te nemen. Ook kun je gratis gebruik maken van de lockmachine, de coverlockmachine en de vakbladen om patronen over te nemen. En mocht je een keertje missen? Geen probleem. Je kunt de les kosteloos inhalen op een ander moment.

Lockles & patroontekenen

Heb je zelf een lockmachine, maar vind je het lastig om er goed mee om te gaan? Schrijf je dan in voor een privé lockles waarin je persoonlijke en je met leuke oefeningen de machine leert kennen en gebruiken. Ben je geïnteresseerd in patroontekenen? Volg dan een basiscursus patroontekenen, waarin leert hoe je volgens een beproefde tekenmethode je kledingstuk kunt uittekenen. Deze privélessen zijn bedoeld voor gevorderde naaisters.

Schrijf je in voor naailes bij Arnhem

Of het nu gaat om een basiscursus naaien of een plekje, waar je als meer ervaren naaister even lekker de handen uit de mouwen kunt steken, de naailes bij Arnhem is er voor iedereen. Kosten zijn €52,- per maand, uitgaande van één les van 2 tot 2,5 uur per week. Neem nu contact op en schrijf je in voor een gezellig groepje!

Aanmelden naailes
parallax background

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in