Naaicursus Arnhem

Tijdens de naaicursus bij Arnhem leer je stap voor stap zelf kleding te maken. Met leuke oefeningen en persoonlijke begeleiding begrijp je steeds beter wat je aan het doen bent en leer je al snel beter naaien. Zodat je uiteindelijk zelfstandig een aantal mooie kledingstukken kunt creëren. Schrijf je in voor de cursus kleding naaien en volg de lessen op locatie in Duiven.

Voor beginners & gevorderden

Maar de les is er niet alleen voor beginners. Ook gevorderden die hun kennis weer willen ophalen of hun vaardigheden willen bijschaven kunnen terecht bij de naaicursus voor Arnhem en omstreken. Tijdens de cursus werk je namelijk aan individuele projecten op je eigen niveau. We maken het daarbij graag gezellig. Daarom wordt de cursus gegeven in een open en ongedwongen setting en ga je in een groepje van maximaal zes naaisters bezig met je werkstuk. Op die manier kun je ook van elkaar leren en krijg je gegarandeerd genoeg persoonlijke aandacht van de docent.

Wat ga je leren?

De naaicursus bij Arnhem behandelt onder andere:
  • het omgaan met de naaimachine
  • het overnemen van patronen uit vakbladen
  • het interpreteren van beschrijvingen uit vakbladen
  • welke stoffen voor welke stukken geschikt zijn
  • het gebruik van de juiste garen en naalden
  • het toepassen van verschillende naaitechniekenn
  • het op maat maken van patronen
Maar je leert het best naaien met een programma op maat. Daarom kijken we altijd samen even naar jouw persoonlijke behoeften en gaan we aan de slag met de onderdelen waar jij jezelf in kunt verbeteren.

Over de naaicursus bij Arnhem

De cursus wordt van maandag tot vrijdag gegeven op de Melrose 58 in het nabijgelegen Duiven. Voor de les neem je je eigen naaigerei mee, waaronder je eigen naaimachine. Eventueel kun je gebruik maken van de aanwezige reserve machine als je er (nog) geen hebt of je je eigen naaimachine niet mee kunt nemen. Hier vind je de huidige lestijden.

De kosten bedragen €52,- per maand, uitgaande van vier lessen van 2 tot 2,5 uur. Het gebruik van de lockmachine, coverlockmachine en de vakbladen om patronen uit over te nemen is bij de prijs inbegrepen. Mocht je een keertje missen, dan kun je de cursus altijd hervatten op een ander moment. Geheel kosteloos, natuurlijk.

Privé lockles & leren patroontekenen

Heb je zelf een lockmachine, maar weet je niet goed hoe je er mee om moet gaan? Of wil je er beter mee worden? Je kunt bij Cursuskledingnaaien ook terecht voor een (privé) lockles waarin je uitgebreid aan de slag gaat met allerlei oefeningen die je helpen de machine te leren gebruiken.

Ook kun je je, als je wat meer ervaren bent, verder verdiepen in het patroontekenen. In enkele privélessen leer je je kledingstukken volgens beproefde methodes uittekenen op papier, zodat je je patroon gemakkelijk in de juiste vorm kunt knippen. Ben je geïnteresseerd in patroontekenen? Volg dan een basiscursus patroontekenen, waarin leert hoe je volgens een beproefde tekenmethode je kledingstuk kunt uittekenen. Deze privélessen zijn bedoeld voor gevorderde naaisters.

Schrijf je in

Vul het formulier in of neem contact op voor meer informatie en schrijf je nu in voor de gezelligste naaicursus van Arnhem en omstreken!

Aanmelden naailes
parallax background

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in