Naailes Doetinchem

In de naailes voor Doetinchem en omstreken steek je lekker de handen uit de mouwen. Je kruipt achter de naaimachine en leert er zelf kleding te maken of juist stukken te vermaken, zodat ze weer perfect passen. Met persoonlijke begeleiding en leuke oefeningen leer je beter naaien op locatie in Duiven. Iedere les opnieuw. En bovendien in een gezellige, huiselijke sfeer!

In kleine groepjes

Niets is vervelender dan lang te moeten wachten op het antwoord op je vraag. Helemaal als je even vastzit. Daarom wordt de cursus gegeven in kleine groepjes van maximaal zes deelnemers. Op die manier krijg je namelijk meer dan genoeg persoonlijke aandacht. Gegarandeerd. Bovendien is dat vaak gezelliger dan werken in een hele grote groep!

Voor wie?

Zowel beginners als meer ervaren naaisters kunnen zich inschrijven voor een naailes bij Doetinchem in de buurt. Je werkt tijdens de cursus namelijk op je eigen niveau en aan een eigen werkstuk. Er is dan ook geen vast lesplan of curriculum. We kijken gewoon naar wat je nodig hebt om daar te komen waar je wil zijn.

Afhankelijk van wat je wilt leren, kan in de naailes voor Doetinchem en omstreken het volgende aan bod komen:
  • met de naaimachine omgaan
  • patronen uit vakbladen overnemen
  • beschrijvingen uit vakbladen lezen en begrijpen
  • de meest geschikte stof voor een bepaald stuk vinden
  • de juiste naalden en garen gebruiken
  • verschillende naaitechnieken hanteren
  • patronen op maat maken

Waar & wanneer?

De naailessen vinden plaats van maandag tot en met donderdag op de Melrose 58 in Duiven, op zo’n 20 minuutjes rijden van Doetinchem. De actuele lestijden vind je hier. De cursus wordt verzorgd door Mieke Lesuis, een ervaren coupeuse met een flinke dosis enthousiasme die inmiddels al veel cursisten beter heeft leren naaien.

De lessen kosten in totaal €52,- per maand, uitgaande van één les (2 tot 2,5 uur) per week. Voor de les neem je je eigen naaigerei en -machine mee. Tevens zijn er een lockmachine, coverlockmachine, reserve naaimachine en vakbladen om patronen uit over te nemen aanwezig, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Privéles locken & patroontekenen

Heb je zelf een lockmachine en wil je daar beter mee overweg leren gaan? Mieke verzorgt graag een (privé) lockles voor je, waarin je alle fijne kneepjes van het gebruiken van lockmachine leert. Ook kun je bij haar terecht voor het leren patroontekenen, zodat je uiteindelijk ook echt je eigen kledingstukken kunt ontwerpen én naaien.

Schrijf je in

Nieuwsgierig naar de leerzame en meest gezellige naailes van Doetinchem en omstreken? Neem gerust contact op voor meer informatie of vul het formulier in en meld je aan!

Aanmelden naailes
parallax background

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in