Naaien voor beginners

Heb je een naaimachine op zolder staan en wil je nu toch echt eens leren om ‘m te gebruiken zoals je moeder of oma dat kon? Om te leren hoe je je eigen kleren maakt of hoe je eventuele miskopen een beetje kunt aanpassen zodat het toch nog wat wordt? Naaien is het niet zo moeilijk als dat het misschien lijkt. Je moet gewoon beginnen. En dat doe je met een basiscursus ‘Naaien voor beginners’.

Wat moet je weten?

Naaien is een stuk leuker en makkelijker als je je naaimachine begrijpt. Wanneer je precies weet hoe je machine werkt. Daarom leer je tijdens de cursus Naaien voor beginners alles over hoe je om moet gaan met je naaimachine. Met handige tips en een leuke oefeningen leer je al snel alle fijne kneepjes van het vak. Maar je leert ook alles over verschillende materialen. Bijvoorbeeld wat voor soort naaigerei je nodig hebt, welke garen en naalden je in welke situaties het best kunt gebruiken, welke stoffen het meest geschikt zijn voor bepaalde werkstukken en waar je ze kunt kopen. Om maar eens wat te noemen. Bij Cursuskledingnaaien reiken we je alles aan om een goede start te maken.

Leren naaien

De basiscursus Naaien voor beginners draait natuurlijk ook gewoon om het leren naaien. Om patronen over te nemen en op maat te maken en om het toepassen van verschillende naaitechnieken. Dat is immers het leukste en daarom gaan we ook vooral actief aan de slag. Tijdens de lessen werk je namelijk op je eigen tempo aan een eigen project.

Naaien voor beginners in het kort

Alles wat je leert tijdens de cursus op een rijtje:
  • het omgaan met de naaimachine
  • welke stoffen voor welke stukken geschikt zijn
  • het gebruik van de juiste garen en naalden
  • het toepassen van verschillende naaitechnieken
  • het overnemen van patronen uit vakbladen
  • het op maat maken van die patronen
  • het interpreteren van beschrijvingen uit vakbladen

Wie, wat, waar & wanneer

De basiscursus Naaien voor beginners wordt gegeven door ervaren coupeuse en enthousiaste naaijuf Mieke Lesuis en vindt plaats op de Melrose 58 in Duiven, nabij Arnhem. Van maandag t/m donderdag kun je er op verschillende lestijden terecht om in een klein groepje van maximaal 6 personen te werken aan je eigen werkstuk. Je betaalt €52,- per maand voor de lessen, waarbij je één keer per week een les volgt van 2-2,5 uur. Je neemt uiteindelijk je eigen naaigerei en -machine mee, maar er is ook een reserve naaimachine aanwezig. Mocht je een keertje missen, dan kun je de les altijd inhalen op een ander moment. Zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, natuurlijk.

Schrijf je in

Meer informatie over de cursus naaien voor beginners? Neem vrijblijvend contact op of schrijf je direct in!

Aanmelden naailes
parallax background

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in