Modevakschool Arnhem


Heb jij altijd al je eigen kleding willen maken? Of heb je een aantal mooie kledingstukken hangen die je wilt vermaken of herstellen, zodat je er weer in kunt schitteren? Cursuskledingnaaien.nl fungeert graag als modevakschool bij Arnhem waar je tijdens gezellige naailessen de fijne kneepjes van het vak onder de knie kunt krijgen. De lessen wordt gegeven in Duiven, vlakbij Arnhem!

Cursus kleding naaien

Zowel de startende als de wat meer ervaren naaister is welkom en krijgt de hulp en begeleiding waar zij behoefte aan heeft. Je werkt immers in kleine groepjes van 5 à 6 personen op je eigen tempo aan een eigen project, zodat de enthousiaste docent je voldoende persoonlijke aandacht kan geven. In de cursus wordt je begeleid tijdens alle stappen die nodig zijn om je eigen kleding te (ver)maken.

Van het omgaan met de naaimachine tot aan de stoflegging en het overnemen van patronen. Er zijn diverse tijdschriften en vakbladen aanwezig en er zijn ook een lock- en coverlock machine beschikbaar voor gebruik. Desgewenst kun je een tweedelige lockles volgen waarin je volledig wegwijs wordt gemaakt in de wereld van het locken. Daarnaast worden er ook lessen in patroontekenen verzorgd, waarin je je ontwerpen volgens een beproefde methode leert uittekenen op papier.

Op een rijtje

In de naailessen van onze modevakschool bij Arnhem leer je onder andere:
  • het omgaan met de naaimachine
  • welke stoffen voor welke stukken geschikt zijn
  • het gebruik van de juiste garen en naalden
  • het toepassen van verschillende naaitechnieken
  • het overnemen van patronen uit vakbladen
  • het op maat maken van die patronen
  • het interpreteren van beschrijvingen uit vakbladen
Maar met een curriculum op maat leer je natuurlijk beter naaien. Daarom kijken we altijd samen naar waar je behoefte aan hebt en stemmen de inhoud van de lessen daarop af.

Modevakschool voor Arnhem en omstreken

Onze gezellige modevakschool voor Arnhem en omstreken bevindt zich in Duiven, aan de Melrose 58 om precies te zijn. Je kunt er op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag terecht voor je naailessen. De actuele lestijden zijn hier te vinden. De cursussen worden verzorgd door Mieke Lesuis, een ervaren coupeuse en enthousiaste docent. De cursus kost maandelijks 52 euro, waarbij je eenmaal per week een naailes van 2-2,5 uur bijwoont. Kun je een keer niet? Dan kun je in overleg de les natuurlijk altijd op een ander tijdstip inhalen.

Zelf meenemen

Voor de lessen neem je je eigen naaigerei mee, waaronder ook je eigen naaimachine. Die werkt immers het fijnst. Mocht je die vergeten of lukt het om de één of andere niet om ‘m mee te nemen, dan is er ook een reserve naaimachine beschikbaar.

Schrijf je in

Nieuwsgierig naar onze naailessen? Neem gerust contact op voor meer informatie over de modevakschool bij Arnhem in de buurt of vul het contactformulier in schrijf je direct in voor naailessen in één van de leuke, gezellige groepjes!

Aanmelden naailes
parallax background

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in