Naailes Nijmegen

Of je nu gewoon wilt leren naaien, je eigen ontwerpen wilt kunnen maken of al je miskopen wilt vermaken om ze te proberen te redden … bij de naailes voor Nijmegen en omstreken van CursusKledingNaaien in Duiven kun je overal voor terecht. In een gezellige, ongedwongen setting wordt je op weg geholpen naar een hoger niveau.

Voor ieder niveau

De cursus wordt gegeven voor beginners, maar ook ervaren naaisters die hun kennis en vaardigheden willen oppoetsen zijn meer dan welkom om achter de naaimachine te komen kruipen en lekker aan de slag te gaan. Iedereen werkt aan een eigen project op zijn of haar eigen niveau en tempo.

Inhoud van de naaicursus

Wat je gaat leren in de naailes bij Nijmegen in de buurt, is afhankelijk van je huidige niveau en wat je doelstellingen zijn. Met een programma op maat leer je immers het best. De naailessen kunnen dan ook bestaan uit:
  • de omgang met de naaimachine
  • de overname van patronen uit vakbladen
  • de interpretatie van beschrijvingen uit vakbladen
  • het vinden van de meest geschikte stof voor je kledingstuk
  • het gebruik van de juiste garen en naalden
  • de toepassing van diverse naaitechnieken
  • het op maat maken van patronen

Over de naailes bij Nijmegen

De cursus wordt verzorgd door ervaren coupeuse Mieke Lesuis en vindt plaats aan de Melrose 58 in Duiven, op slechts enkele minuten van de A12. De naailessen worden gegeven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op verschillende lestijden. In kleine groepjes van maximaal 6 personen ga je onder persoonlijke begeleiding aan de slag met oefeningen en je eigen werkstuk.

Daarvoor neem je je eigen naaimachine en naaigerei mee. Er is eventueel een reserve naaimachine aanwezig voor het geval je (nog) geen eigen machine hebt of je niet in staat bent om hem mee te nemen. Ook zijn er een lockmachine, coverlockmachine en allerlei vakbladen om patronen uit over te nemen beschikbaar voor gebruik.

Lockles & patroontekenen

Heb je zelf een lockmachine maar weet je niet goed hoe je ‘m kunt gebruiken? Volg dan een tweedelige basiscursus of cursus voor gevorderden en leer in een (privé) lockles hoe je het werken met de lockmachine onder de knie krijgt.

Of wil je (beter) leren patroontekenen? In privélessen leer je volgens een beproefde tekenmethode kledingstukken te ontwerpen, aan te passen en in vlakke vorm uit te tekenen op papier, zodat je je patroon altijd in de juiste vormt kunt knippen.

Kosten

De kosten van de naailes bij Nijmegen bedragen slechts €52,- per maand, waarbij je in principe één keer per week de een les bijwoont. Mocht je om de één of andere reden een keer niet kunnen, dan kun je de lessen altijd kosteloos hervatten op een ander moment.

Meld je aan

Neem gerust contact op voor meer informatie of vul het formulier in en meld je direct aan voor de gezelligste naailes van Nijmegen en omstreken!

Aanmelden naailes

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in