Meest gestelde vragen

 • Wat neem ik mee voor de eerste les?

Je neemt in ieder geval naalden, spelden en een stofschaar mee. Heb je al een idee wat je wilt gaan maken, neem het mee, met eventueel je naaimachine.

 • Wat zijn de kosten van de les?

Prijzen voor de naailes en lockles kun je hier vinden.

 • Mag ik de gemiste lessen inhalen?

Ja altijd! Overleg en we bespreken de mogelijkheden.

 • Krijg ik geld terug als ik een les mis?

Nee, je krijgt geen geld terug, Je mag de gemiste lessen inhalen. Je onthoudt zelf je gemiste lessen.

 • Hoeveel opzegtermijn heb ik?

Je hebt een maand opzegtermijn. Je betaalt ook een maand vooruit.

 • Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven aan de Melrose 58, 6922 BD te Duiven (bij Arnhem).

 • Hoelang duren de lessen?

De ochtend en middagles duren 2 1/2  uur en de avondles duurt 2 uur.

 • Ik heb geen naaimachine, mag ik dan wel deelnemen aan de lessen?

Ja, dat mag. Ik heb een reservemachine voor diegene die (nog) geen eigen naaimachine heeft.  Zijn er meer mensen in de les die geen machine hebben, dan deel je de machine. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing.

 • Ik wil graag mijn lockmachine beter leren kennen.

Volg de basiscursus van 2 lessen. daarna eventueel de vervolgcursus, waarin je alle mogelijkheden leert van je eigen lockmachine. Je krijgt een naslagwerk mee naar huis. Bel of mail me voor de kosten.

 • Waar let ik op als ik een lockmachine koop?

Laat u goed voorlichten bij een erkende naaimachine dealer. Zorg dat je uitleg en een werkbeschrijving krijgt. Een lockmachine werkt wezenlijk anders dan een naaimachine. De lockmachine is gevoelig in gebruik en het inrijgen vraagt een gedegen uitleg. Natuurlijk krijgt u deze uitleg tijdens de locklessen.

Laat u niet verleiden door een erg goedkope machine van supermarkten of winkels waar u geen uitleg krijgt. U heeft vervolgens geen adres voor onderhoud en reparatie. De naaimachine handel waar u een beroep op doet (bij klachten/problemen), zal niet staan te popelen om uw machine te repareren/onderhouden. Vervolgens is de kans groot dat uw goedkope aanschaf duurkoop wordt!

 • Weet u een erkende dealer voor naai- en lockmachines?

Ja, ik beveel u  Arends in Heteren (Gelderland) aan. Het is een erkende Husqvarna en Pfaff dealer met jarenlange ervaring. Verzorgt al uw onderhoud en is het adres voor nieuw en tweede hands machines. www.arendsnaaimachinehandel.nl

 • Ik wil graag mijn naaimachine beter leren kennen en de basis van het naaien leren.  

Je kan de basiscursus volgen van 4 lessen. Met maximaal 3 mensen is er veel individuele aandacht voor je, om zo snel mogelijk de eerste beginselen van het naaien te leren en je naaimachine.

parallax background

Ik begon met vriendinnengroepjes les te geven en vond het zo leuk, dat het uitgegroeid is tot mijn eigen bedrijf.

Schrijf je in