Je vraagt je af of jij dat zou kunnen, je eigen kleding maken. Je wil het zo graag omdat het je zo leuk en handig lijkt. Je moeder heeft het je nooit geleerd. Op school heb je er ook geen les in gehad. Maar wat zijn het voor mensen die naar naailes gaan vraag je je af. Pas ik er wel tussen. Allemaal vragen die ik vaak hoor.
Er zijn een paar dingen belangrijk als je naaien wilt leren. Je moet het leuk vinden om van een lap stof je eigen creatie te maken. Als je naar de winkel gaat, pas je en koop je het en het is klaar. Dat is het grootste verschil als je het zelf gaat maken. Je hebt in ieder geval geduld nodig. En wat ook belangrijk is, dat je precies werkt. Je wil graag dat jouw rokje er toppie uitziet en dat mensen tegen jouw zeggen: “Goh wat zie jij er mooi uit”. Je kan dan met trots zeggen dat je het zelf hebt gemaakt.
Je start met een eenvoudig werkstuk van jouw keuze, die je onder mijn leiding uitzoekt. Dit kan een eenvoudig kledingstuk zijn, maar natuurlijk kan je ook leren hoe je je eigen spijkerbroek korter kan maken. Of je wil zelf de spijkerbroek van je zoon repareren waar hij een gat in is gevallen Je wil het toch liever zelf repareren dan je moeder alweer te vragen.
De mensen die je hier treft, zijn mensen van allerlei leeftijden, met 1 gezamenlijk doel, het leren naaien van kleding voor zichzelf of voor de kinderen. Omdat de setting gemoedelijk en huiselijk is, is er alle ruimte om nieuwe contacten te leggen en samen plezier te beleven aan deze hobby.
Het niveau is wisselend. De beginnende naaister en de ervaren naaister zitten samen in een groepje. Je leert van elkaar, je ziet de dingen van elkaar en daardoor worden er ook geregeld patroontjes uitgewisseld.